SONDAJ: Peste 70 la sută dintre moldoveni cred că Guvernul Gavriliţa este slab

Peste 70 la sută dintre cetăţeni cred că în echipa de miniştri a premierului desemnat, Natalia Gavriliţa, sunt neprofesionişti. Doar 2,5 procente dintre ei cred că Guvernul propus de vicepreşedintele PAS este eficient. Totodată, fiecare al patrulea moldovean chestionat de Intellect Group a refuzat sau nu a ştiut cum să răspundă la această întrebare.

În acelaşi timp, aproape o treime dintre participanţii la sondaj susţin că executivul condus de Pavel Filip a fost cel mai stabil. Clasamentul e urmat de Guvernul Chicu, cu 25 la sută dintre opţiunile celor chestionaţi. Executivul condus de Gaburici este apreciat de 13 procente dintre moldoveni, cu 3 la sută mai mult decât cel al actualului preşedinte Maia Sandu.

La o distanţă mică, de 1,5 procente, urmează Guvernul condus de Iurie Leancă. Doar două la sută dintre moldoveni susţin că executivul în fruntea căruia a fost Vlad Filat a fost unul stabil şi eficient. Iar ultimul în acest clasament este Guvernul fostului său coleg de partid – Valeriu Streleţ.

Sondajul efectuat de Intellect Group mai arată că după alegerile prezidenţiale câştigate de Maia Sandu viaţa a mai mult de jumătate dintre moldoveni nu s-a schimbat deloc, iar 16,5 procente dintre cei intervievaţi au declarat că situaţia lor s-a înrăutăţit.


Preluat de la: Publika.md