Sondaj: Pandemia de COVID-19 este cel mai mare coşmar al moldovenilor

Pandemia de COVID-19 este cel mai mare coşmar al moldovenilor. Oamenii se tem că spitalele nu vor face faţă numărului mare de bolnavi. Cel puțin asta arată datele proaspătului sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova.

Potrivit studiului, 41% dintre respondenţi sunt îngrijorați că sistemul medical ar putea ceda în față numărului mare de infectări cu noul tip de coronavirus.

Totodată, încă 30 la sută se tem de o eventuală criza economică, care ar putea sărăci populaţia. Pentru o pătrime dintre cei intervievați, principala frică o reprezintă moartea unei persoane dragi sau agravarea stării de sănătate.

În același timp, puțin peste 18 la sută sunt îngrijorați de situația politică din țară, iar alte 15% se tem că școlile și grădinițele vor fi închise. 11% dintre participanții la studiu consideră că, în condițiile carantinei, va crește numărul cazurilor de violență în familie.

Conform sondajului, moldovenii se mai tem de migrația excesivă a populației şi de înrăutăţirea relaţiilor interpersonale, ca urmare a respetării distanţei sociale. Sondajul a fost realizat în luna iunie și are o marjă de eroare de trei la sută.


Preluat de la: Publika.md