Şoferul care s-a luat la pumni cu poliţiştii pe o stradă din Capitală, reţinut pentru 72 de ore

Şoferul care s-a luat la pumni cu poliţiştii la intersecția străzii Ciuflea cu strada București din Capitală a fost reţinut pentru 72 de ore. Pe acest caz a fost pornit un proces penal, iar bărbatul riscă să fie pedepsit pentru ameninţare şi violenţă săvârşită asupra unei persoane cu funcţii de răspundere. 

Din imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate în zonă se observă cum bărbatul a ignorat în mod intenţionat regulile de circulaţie. Individul a fost somat de polițist să vireze la dreapta, dar el a continuat deplasarea. Mai mult, polițistul a fost luat pe capotă. Ulterior, șoferul a ieșit din mașină și a avut un comportament agresiv.

Potrivit oamenilor legii, acesta a distrus mijloacele speciale din dotarea agentului de circulație. La un moment dat, în ajutorul polițistului au venit colegii care fluidizau traficul în zonă.

Pentru a-l calma pe bărbatul bătăuş oamenii legii au folosit şi spray lacrimogen. După minute de îmbrânceli, individul a fost urcat în maşina de poliţie și dus la audieri.

Potrivit şefului adjunct al Inspectoratului Național de Securitate Publică, Alexei Grosu, șoferul s-a arătat indignat că a fost oprit și a manifestat un comportament agresiv. În mașină mai era soția acestuia, care la fel, s-a luat la harţă cu oamenii legii.

Conducătorul auto nu consumase alcool înainte de a se urca  la volan, dar le-a declarat poliţiştilor că a avut o zi proastă la lucru.

Dacă va fi găsit vinovat, şoferul pus pe scandal riscă 67 de mii de lei amendă sau închisoare de până la doi ani.

CITEŞTE ŞI: Noi detalii despre bătaia din Centrul Capitalei. Şoferul intenţionat a ignorat regulile de circulație rutieră şi a distrus maşina poliţiei (VIDEO)


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie