Şocant! O femeie a fost ucisă de un rechin alb în nordul SUA

O femeia a fost ucisă de un rechin alb în largul statului Maine, în nordul SUA, acesta fiind primul atac mortal de rechin în zonă, transmite digi24.ro.

Victima, Julie Holowach, în vâstă de 63 de ani, înota în apropierea insulei Bailey, când a fost atacată.

Acesta a fost al doilea atac de rechin petrecut vreodată în statul Maine. Primul a avut loc în 2010, iar scafandrul atacat a scăpat nevătămat. Rechinul alb este o apariție neobișnuită în această regiune din cauza apelor mai reci.

Julie Holowach înota la doar 18 metri de țărm, alături de fiica sa, când a fost atacată. Fiica sa a scăpat nevătămată.

Un vecin al femeii a declarat pentru Portland Press Herald că a văzut cum s-a desfășurat atacul din biroul său care are vedere spre golf. „O auzeam râzând”, a povestit Tom Whyte. „Deodată, Julie a început să țipe după ajutor și a dispărut sub apă. Părea că a fost trasă de ceva”. Bărbatul a povestit că fiica victimei a început să înoate spre ea.

Un alt martor al atacului a declarat pentru Portland Press Herald că „era mult sânge în apă”. Doi oameni aflați în zonă cu caiacul au ajutată pe Julie Holowach să ajungă la țărm. O ambulanță sosise deja la fața locului, însă femeia a fost pronunțată moartă.

Un fragment de dinte găsit ulterior a confirmat faptul că Holowach a fost atacată de un rechin alb, a declarat un oficial local.

Julie Wolowach ar putea un costum de înot în timpul atacului, ceea ce a alimentat speculațiile că rechinul a confundat-o cu o focă.

Acest tip de rechin a mai fost văzut în largul statului Maine în ultimii ani, unde se găsesc multe foci.

Rechinii au mai fost observați în diferite zone de pe coasta americană în ultimele săptămâni, potrivit AFP.


Preluat de la: Publika.md