Situație neplăcută pe trapa avionului pentru prim-ministrul Libanului

Prima femeie care coboară – blondă, cu părul cîrlionțat și despletit, într-o ţinută cu pantaloni, o înfăţişare care se potriveşte cu cea a şefei executivului italian – este întîmpinată de premierul libanez, care îi strînge mîna şi o pupă pe obraji, apoi întoarce spatele scării avionului, conducînd-o spre covorul roşu, pînă cînd i se atrage atenţia că cea pe care a întîmpinat-o nu este adevărata Meloni, scrie News.ro, preluînd Arab News.

Mikati s-a întors la scara avionului, de unde a coborît și Giorgia Meloni cîteva cluipe mai tîrziu, și a repetat gestul întîmpinării, cu o strîngere de mînă şi un sărut pe fiecare obraz. Presa a identificat-o pe femeia confundată cu Meloni ca fiind Patrizia Scurti, o asistentă a premierului italian, care a debarcat din avion înaintea şefei, ţinînd în mînă două genţi.

Videoclipul a declanşat un scandal pe reţelele de socializare, prim-ministrul libanez fiind ironizat şi criticat. Utilizatorii online au glumit pe seama acestei gafe, unii acuzîndu-l că a făcut de rîs Libanul şi pe libanezi.

O sursă apropiată biroului premierului a declarat joi pentru Arab News că a fost o „greşeală nevinovată”, care nu justifică „atît de mult sarcasm sau batjocură inutilă pe reţelele de socializare”.

Sursa, care a solicitat anonimatul, a adăugat: „Oricine urmăreşte videoclipul îşi va da seama cît de mult seamănă cele două femei”. În cadrul scurtei sale vizite în Liban, Meloni a inspectat joi contingentul italian la sediul Forţei Interimare a ONU în Liban, în sudul ţării, şi a mulţumit trupelor pentru serviciile lor.


Preluat de la: Noi.md