Situaţia privind COVID-19 în Franţa este îngrijorătoare, declară un înalt oficial medical

Situaţia legată de COVID-19 în Franţa este îngrijorătoare, a declarat luni, la postul de radio France Inter, Dominique Le Guludec, directorul autorităţii franceze de reglementare în domeniul sănătăţii, Haute Autorite de Sante (HAS), în contextul în care guvernul ia în considerare un nou lockdown, relatează Reuters.

Franţa este pe locul şapte în lume în privinţa bilanţului victimelor, cu peste 73.000 de decese legate de pandemia de COVID-19, scrie agerpres.ro.

„Este un moment îngrijorător. Ne uităm la cifre în fiecare zi. Trebuie să luăm măsuri destul de repede, dar în acelaşi timp fără să ne pripim”, a spus Dominique Le Guludec.

Jean-François Delfraissy, şeful comisiei ştiinţifice care consiliază guvernul în privinţa COVID-19, a declarat duminică faptul că Franţa va trebui probabil să introducă un al treilea lockdown, odată cu vacanţa şcolară din februarie, din cauza răspândirii noilor variante ale virusului.

Întrebat luni despre asta la un post de radio, ministrul Afacerilor Europene, Clement Beaune, a răspuns că nu a fost luată o decizie fermă în legătură cu acest lucru.

În Franţa este în prezent în vigoare o interdicţie de circulaţie în intervalul orar 18:00-06:00, în încercarea de a încetini răspândirea virusului, însă numărul mediu de noi infecţii a crescut de la 18.000 pe zi la peste 20.000.

Geoffroy Roux de Bézieux, şeful grupului francez de susţinere a companiilor MEDEF, a spus că va cere guvernului să ţină deschise cât mai multe afaceri şi şcoli în noul lockdown, pentru a proteja economia şi pentru a ajuta educaţia copiilor.


Preluat de la: Publika.md