Situația la Frontieră, în ultimele 24 de ore: Peste 3.100 de oameni au intrat în țară

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 6.555 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 3.164 traversări persoane, dintre care 1.651 treceri la frontiera moldo-română, 745 treceri la frontiera cu Ucraina și 768 treceri aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) au fost:
PTF Leușeni – 1.059 traversări persoane;
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 768 traversări;
PTF Giurgiulești – 393 traversări persoane;
PTF Criva – 265 traversări persoane;
PTF Sculeni – 192 traversări;

Totodată, pe parcursul a 24 de ore (20.06.20), polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
– patru încălcări ale regimului zonei de frontieră;

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 6.555 de persoane și completate 3.164 fișe epidemiologice individuale. Nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip COVID-19.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 173 apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

NOTĂ: Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal în continuare activează la capacitate în vederea diminuării riscului de răspândire a infecției de tip nou Coronavirus, în special la punctele de trecere a frontierei de stat, dar și respectă măsurile de protecție individuală a personalului din subordine.

Printre acțiunile întreprinse se numără:
– monitorizarea tuturor persoanelor sosite în țară,
– detectarea celor care prezintă simptome asociate cu infecția Coronavirus de tip nou,
– izolarea de celelalte persoane,
– solicitarea serviciului 112 pentru transportarea acestora în cadrul instituției specializate spitalicești.

La trecerea frontierei de stat, obligatoriu călătorii sunt supuși termometriei, pe sensul de intrare în țară se asigură ca aceștia completează corect fișele epidemiologice și se informează despre amenzile care vor fi aplicate persoanelor ce nu vor respecta măsurile de profilaxie în contextul coronavirusului.

Suplimentar, vor scrie pe partea verso a fișei Declarația pe propria răspundereprivind respectarea regimului de autoizolare pentru o perioada de 14 zile în locurile determinate.

În baza deciziei autorităților naționale competente și în coordonare cu structurile de frontieră și vamale din România și Ucraina, mai multe puncte de trecere a frontierei de stat au fost închise. Din 29 mai și până în prezent și-au reluat activitatea 10 puncte de trecere situate la frontiera cu Ucraina. Vezi Harta punctelor de trecere a frontierei sistate și active.

Tranzitarea teritoriului Republicii Moldova este efectuată direct, fără oprire, prin următoarele culoare instituite între punctele de trecere a frontierei de stat:
– Giurgiulești-Galați, rutier – Giurgiulești-Reni, rutier;
– Aeroportul Internațional Chișinău, aerian – Leușeni-Albița, rutier;
– Aeroportul Internațional Chișinău, aerian – Tudora-Starokazacie, rutier;
– Palanca – Maiaki-Udobnoe, rutier – Aeroportul Internațional Chișinău, aerian.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie