Situaţia de la Internatul Psihoneurologic din Brânzeni se ameliorează: De 12 zile nu a mai fost înregistrat niciun caz nou de COVID-19

Situaţia de la Internatul Psihoneurologic din satul Brânzeni, raionul Edineţ, se ameliorează. Potrivit directorului instituţiei, de 12 zile nu a mai fost înregistrat niciun caz nou de COVID-19, astfel că în următoarea perioadă carantina ar putea fi anulată. În prezent, o parte dintre beneficiarii internatului sunt trataţi în instituţie, iar starea acestora este satisfăcătoare.

În 29 martie, trei pacienţi de la Internatul Psihoneurologic au avut febră şi, ulterior, au fost diagnosticaţi cu COVID-19. În 8 aprilie, instituţia a fost plasată în carantină, după ce 71 de beneficiari și 23 de angajați au fost confirmaţi cu COVID-19. 31 dintre aceştia sunt trataţi în cadrul internatului, pentru că suferă de forme uşoare ale bolii.

Aurelia Mateevici, medicul internist al instituţiei, spune că tratamentul pacienţilor cu afecţiuni psihoneurologice este mai dificil, dar că majoritatea sunt în stare satisfăcătoare.

„Noi cunoaştem, noi ştim fiecare beneficiar în parte, ce prezintă, cum se comportă, avem foarte mulţi care au boli concomitente”, a afirmat medicul Internatului Psihoneurologic din Brânzeni, Aurelia Mateevici.

Dacă nu se vor mai înregistra noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, instituţia va fi scoasă din carantină.

„A 12-a zi în care nu avem niciun caz. Mai aşteptăm câteva zile, acum pacienţii pe care îi avem testaţi pozitiv le vom face testare repetată. Sper să fie un procent foarte mare negativ şi până la un capăt să ajungem ca să depăşim această situaţie”, a comunicat directorul Internatului Psihoneurologic din Brânzeni, Vasile Pascari.

Alţi 38 de pacienţi au fost internaţi la Spitalul de Psihiatrie din Bălţi, iar cele 23 de cadre medicale sunt tratate la Spitalul din Edineţ. Toţi bolnavii înregistrează o dinamică pozitivă.

În 20 aprilie, satul Brânzeni a fost plasat în carantină, după ce câţiva angajaţi ai Centrului de Sănătate din localitate au fost diagnosticaţi cu COVID-19.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie