SITUAŢIA A SCĂPAT DE SUB CONTROL

Moldova a intrat în colaps sanitar. Incapacitatea statului să-i oprească pe oameni să marcheze Paştele Blajinilor a generat o criză de proporţii şi o explozie de cazuri de COVID-19 fără precedent.

Degeaba au atenţionat doctorii şi epidemiologii să nu „plimbăm” virusul prin ţară şi să nu mergem la pieţe şi în cimitire. Degeaba, pentru că autorităţile statului au decis să deschidă şi pieţele, şi cimitirile. Suntem în sfârşit printre primii în Europa. Însă deţinem întâietatea într-un clasament al incompetenţei de a gestiona epidemia de coronovirus.

Inconsecvenţa celor care stau astăzi la cârma ţării ne costă deja prea mult. Şi bani, şi vieţi. Virusul nu dă niciun semn de retragere. Nici cel care ne bagă în spitale şi nici cel al ignoranţei şi iresponsabilităţii colective, care s-a cuibărit adânc în noi, şi de care nu pare că vom scăpa degrabă.

Facem apel la populaţie să nu mai asculte declaraţiile politicianiste ale celor care ne conduc şi să ţină cont DOAR de sfaturilor specialiştilor, ale medicilor, ale oamenilor de ştiinţă.

Protejaţi-vă şi protejaţi-i pe cei dragi. Sistemul are nevoie de o mână de ajutor.

Medicii sunt la limitele puterii, iar dacă vom continua în acest ritm să ne batem joc de ei nu va mai avea cine să ne îngrijească. 


Preluat de la: Publika.md