În Siria, devastată de un război intern, oamenii suferă de foamete mai mult ca oricând. Trist este faptul că această situație s-ar putea agrava, au avertizat mai multe organizații non guvernamentale care luptă pentru combaterea sărăciei în rândul locuitorilor statului în cauză, notează AFP, citat de b1.ro.
Sirienii care au suferit deja aproape un deceniu de război și deplasări se confruntă acum cu un nivel fără precedent de foame, lăsând milioane de oameni vulnerabili la COVID-19. Astfel, sirienii se luptă cu o nouă criză.
Restricțiile impuse în vederea combaterii răspândirii noului virus COVID-19 au dus la un număr fără precedent de familii din Siria care nu mai sunt în măsură să pună mâncare pe masă sau să câștige suficienți bani pentru a-și permite necesitățile de bază. Prin urmare, putem spune că oamenii din Siria se confruntă cu o foamete „de proporţii biblice” din cauza pandemiei de coronavirus.
„În prezent, circa 9.3 milioane de sirieni merg la culcare flămânzi, iar alte două milioane sunt în pericol de a ajunge în aceeaşi situaţie”, au avertizat mai multe organizaţii neguvernamentale internaţionale într-un comunicat de presă.
Conferința de la Bruxelles, găzduită de Uniunea Europeană (UE) și ONU la 30 iunie, își propune să strângă fonduri și să fie de acord asupra schimbărilor de politici care vor ajuta sirienii din interiorul țării și din regiune să iasă din această situație fără precedent.
Agențiile Oxfam, Humanity & Inclusion, CARE International, World Vision International, Comitetul internațional de salvare, Mercy Corps și Consiliul norvegian pentru refugiați avertizează că, dacă finanțarea și accesul umanitar nu sunt mari, mulți sirieni, inclusiv cei care trăiesc ca refugiați în regiune, vor fi împins în pragul înfometării.
Preluat de la: Publika.md