Singapore aprobă vânzarea de carne produsă în laborator

 Agenția pentru alimente din Singapore a aprobat comercializarea unui produs din carne de pui creat în laborator de start-up-ul american Eat Just. Potrivit The Guardian, carnea va fi vândută sub formă de nuggets de pui.

Celulele pentru produsul Eat Just sunt crescute într-un bioreactor de 1.200 de litri, fiind ulterior combinate cu ingrediente pe bază de plante. Acestea provin dintr-o bancă de celule și nu implică sacrificarea puilor, întrucât sunt luate prin biopsie.

În primă fază, produsul Eat Just va fi vândut doar într-un magazin din Singapore. Detaliile despre lansarea lui vor fi anunțate în perioada următoarea, dar, anterior, firma a estimat că prețul unui nugget va fi 50 de dolari.

Start-up-ul american a mai experimentat vânzarea unor produse non-animale, precum oul pe bază de plante și maioneza vegană.

Cererea pentru astfel de alternative la carnea obișnuită este în creștere în contextul îngrijorărilor cu privire la starea de sănătate, bunăstarea animalelor și mediul înconjurător. În prezent, în fiecare zi sunt sacrificați aproximativ 130 de milioane de pui și patru milioane de porci pentru consum. În plus, mai multe studii științifice arată că oamenii consumă mai multă carne decât este sănătos.

Un raport recent al firmei de consultanță de talie mondială AT Kearney estimează că, în 2040, cea mai mare parte din carne nu va proveni din animale sacrificate. Aşa-numita ”carne curată” este încă într-un stadiu incipient, notează The Guardian.

 


Preluat de la: Timpul.md

 Fără categorie