Silvio Berlusconi, externat dupa aproape o lună de tratament

Fostul președinte italian Silvio Berlusconi, în vârstă de 86 de ani, a fost externat  vineri dintr-un spital din Milano unde fusese internat în urmă cu şase săptămâni pentru leucemie şi o infecţie pulmonară, informează AFP, citată de Agerpres.

 Silvio Berlusconi a părăsit spitalul San Rafale din Milano jurul orelor locale 13:15 (11:15 GMT) la bordul unei berline cu geamuri fumurii, fără a face declaraţii. El a fost internat în acest spital prestigios pentru a trata o stare de slăbiciune legată de o infecţie pulmonară, însă medicii au dezvăluit că el suferă de leucemie cronică.

 Berlusconi s-a adresat la începutul lunii mai simpatizanţilor săi pentru prima dată după internare, într-un mesaj video, din camera de spital, aşezat la un birou cu un stindard al partidului şi un drapel italian în spatele lui.

Starea de sănătate a fostului şef al guvernului italian s-a deteriorat în ultimii ani și a fost spitalizat de mai multe ori. El a fost operat la inimă în 2016, iar în 2020 a fost spitalizat după ce s-a infectat cu COVID.

 Berlusconi a fost de trei ori premierul Italiei între 1994 şi 2011, iar în prezent senator şi preşedintele partidului său de dreapta Forza Italia, un partener minor al guvernului de coaliţie condus de actuala şefă de extremă dreapta a guvernului, Giorgia Meloni.


Preluat de la: Publika.md