Siguranța rutieră, în atenția autorităților. MAI a transmis un proiect de lege la Parlament: La ce se referă acesta

Ministerul Afacerilor Interne a organizat marți, 28 februarie, o ședință de lucru pentru a coordona măsurile de îmbunătățire a siguranței în traficul rutier, cu participarea autorităților responsabile pentru siguranța rutieră.

„Este important pentru societatea noastră să avem drumuri sigure să putem merge pe jos, cu mașina sau cu bicicleta într-un mediu în care pericolele să nu ne pândească, la tot pasul. MAI și poliția națională fac toate eforturile pentru menținerea securității rutiere, dar nu este suficient. Oamenii nu mai vor amenzi, vor creșterea calității infrastructurilor drumurilor naționale care să le ofere siguranță. Oamenii doresc abordări pe direcțiile de educație, prevenire, informare, consolidare și modernizare a infrastructurii rutiere”, a spus ministrul afacerilor interne, Ana Revenco.

În materie legislativă, MAI a reușit să finalizeze și să transmită un proiect de lege la Parlament care nu se referă doar la înăsprirea sancțiunilor pentru participanții la trafic, ci conține mecanisme noi de implementare care să responsabilizeze participanții la trafic.

Proiectul va fi citit în lectura a doua a Parlamentului în data de 2 martie.

„Anul trecut a fost revizuit regulamentul de circulație rutieră. Totodată, poliția națională este pe străzi zilnic. Au fost aplicate sancțiuni în proporții foarte mari față de anul trecut, pentru cei surprinși la volan în stare de ebrietate, pentru cei care nu acordă prioritate la trecerile de pietoni. Doar în primele două luni ale anului curent, au fost emise 4225 de procese verbale pentru neacordarea priorității legale pietonilor (față de 2804 procese verbale emise pe parcursul anului 2022)”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Interne.


Preluat de la: Publika.md