Show în Parlament. ”Aici trebuie dictatură, și numai oleacă, dar oleacă tare”

Circ în Parlament. Examinarea unui amendament, care nu a primit acceptul comisiei juridice, a stârnit o serie de replici acide între deputați și președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi. 

Spikerul și-a exprimat nemulțumirea față de indisciplina manifestată de deputații, care nu se puteau aduna în sală pentru a vota documentul.

Ulterior, Zinaida Greceanîi, Vlad Batrâncea și Mihail Popșoi și-au lansat replici tăioase, unele chiar hilare. 

Zinaida Greceanîi: ”Stimați deputați, fii atenți! 

Eu văd că deputații s-au degajat și umblă brambura care și pe unde vrea. îi chiar așa.

Stimați colegi, calmați-vă! Dl Litvinnenco dă citire amendamentului, iar noi îl votăm sau nu îl votăm. 

Stimați colegi, voi faceți alianță în fiecare zi, la fiecare colț. Hai, calmați-vă! Dle Bolea, eu nu am glumit deloc și nici nu am spus-o cu zâmbet”

Mihail Popșoi: Câți au votat? Dvs sunteți sspiker sau cine sunteți?

Zinaida Greceanîi: Nu spikerul numără voturile. Aștept răspuns. Secretariatul, vă rog răspunsul. Până când nu veți fi disciplinați, așa o să fie. Și să ni-mi puneți replica că eu Îs spiker sau nu-s spiker! Eu știu cine-s și vreau ca și Dumneavoastră cu toții să știți sine sunteți. Dvs. sunteți vicespiker!”

Numărătoarea însă le-a dat bătăi de cap deputaților, așa că deputații au fost rugați să mai voteze o dată, iar președintele Parlamentului i-a mustrat pe cei prezenți în sală pentru comportament nedisciplinat.

”Poziția nu este atât de principală. Voi vă împiedicați din nimic din simplul motiv că aveți o comportare așa cum o aveți. Cu țipete cu strigăte. Calmați-vă și vom vota. Amendamentul este chiar de nimic. Vă bateți de la nimic. Făfă a se pune cineva cu coarnele în gard ați putut hotărî problema în comisia juridică”, a spus Zinaida Greceanîi.

Replica lui Mihail Popșoi nu s-a lăsat mult așteptată:

”Rog respectuos să vă abțineți de a cataloga amendamentele că sunt de nimic sau nu sunt de nimic. Nu-i șade bine unui spiker să facă asemenea lucruri. În al doilea rând, vă rog să vă asigurați că voturile sunt numărate corect în sală. În această comisie foarte importantă, de altfel, deloc de nimic, unde se vor discuta cazuri la CEDO, în care Moldova achită milioane de lei anual, ar fi bine să fie reprezentată fiecare fracțiune”. 

Ulterior, voturile au fost renumărate, deoarece în sală au mai intrat câțiva deputați.

Odnostalko: Rog deputații să țină mâinile sus să pot număra.

Greceanîi: 12 plus 22, 34, nu a trecut.

Show-ul însă a continuat.   

”Dle, Popșoi, nu mă provocați că altfel nu veți avea niciun vot! Aici trebuie oleacă de dictatură, și numai oleacă, dar oleacă tare”, a spus Zinaida Greceanîi.

 

 


Preluat de la: Publika.md