Sfidările din partea aşa-ziselor "autorităţi transnistrene" continuă. Tiraspolul a instalat un post mobil ilegal la Dubăsari

Sfidările din partea aşa-ziselor „autorităţi transnistrene” continuă. Tiraspolul a instalat zilele trecute un post mobil ilegal la intrarea în Dubăsari, în apropierea celui deja amplasat, sub pretextul că ultimul ar fi unul „sanitar”.

Şeful militar superior din partea autorităţilor de la Chişinău a solicitat ca un grup de observatori militari să examineze situația, însă cererea a fost respinsă.

Încălcarea comisă a fost introdusă şi în raportul săptămânal privind situaţia din Zona de Securitate. Documentul însă nu a fost semnat de ambele părţi, aşa că autorităţile de la Chişinău au informat membrii Comisiei Unificate de Control. Chiar şi aşa, subiectul nu a mai fost examinat de membrii CUC, deoarece, de mai bine de 9 luni, partea transnistreană refuză să accepte pe agenda oficială subiecte legate de prezența posturilor ilegale și a cazurilor de răpire a cetățenilor de către așa-numitul MGB din regiunea transnistreană.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie