Serebrian spune că criza medicamentelor din Transnistria – una artificială

Vicepremierul a dezvăluit în cadrul emisiunii „Realitatea te privește” cu Valentina Ursu că există încercări de a aduce regiunea nerecunoscuta în albia constituționalității, inclusiv prin măsurile care se introduc în privința locuitorilor din zonă.

„Încercăm prin metode legale să aducem regiunea în cîmp constituțional. Unde nu putem discuta, se acționează unilateral. Vedeți că, pînă la urmă, nu este o criză umanitară.

Sigur că se schimbă anumite lucruri. Admit că anumite produce cu care erau obișnuiți nu mai există, pentru că se importau de pe piața rusă, belorusă sau din alte părți. Noi lucrăm cu companii din vest cel mai mult”, a spus Oleg Serebrian în studioul RLIVE TV.

Vicepremierul pentru Reintegrare a menționat că operatorii din stînga Nistrului au primit 3000 de licențe pe tipuri de produse farmaceutice, pe care au dreptul să le comercializeze. În același timp, conform lui, dacă anumite medicamente sînt importante, autoritățile constituționale permit importul lor.

În acelaşi timp, potrivit lui Serebrian, actualmente de crize sînt afectate şi Ucraina, şi teritoriul ţării controlat constituţional, dar şi unele state ale UE.


Preluat de la: Noi.md