Senatoarea Kamala Harris va deveni prima femeie vicepreședinte din istoria Statelor Unit

Senatoarea Kamala Harris va deveni prima femeie vicepreședinte din istoria Statelor Unite. Cunoscută ca un proeminent politician de culoare, în egală măsură ea este mândră și de rădăcinile ei indiene.

„Aceste alegeri sunt mai mult decât despre Joe Biden sau despre mine. Sunt despre sufletul Americii și despre voința noastră de a lupta pentru el. Ne așteaptă multă muncă. Hai să începem!” – sunt primele cuvinte ale vicepreședintelui ales al Statelor Unite, după ce proiecțiile media au arătat sâmbătă, la cinci zile după alegeri, că Joe Biden este câștigătorul cursei pentru Casa Albă.

Când presa americană a anunțat rezultatul, sâmbătă, în jurul prânzului, punând capăt celor cinci zile de suspans, Kamala Harris era undeva în natură, împreună cu soțul ei. Pe Twitter a apărut o fotografie în care cei doi se îmbrățișează în momentul în care primesc vestea. „Sunt atât de mândru de tine”, a comentat la fotografie soțul Kamalei Harris, Doug Emhoff.

Apoi, tot pe Twitter, Kamala Harris a postat un filmuleț care surprinde momentul în care își împărtășește bucuria, la telefon, cu președintele ales: „Am reușit, am reușit, Joe! Vei fi următorul președinte al Statelor Unite!”, îi spune ea și apoi râde. 

Inițial, Kamala Harris s-a înscris în cursa pentru a obține nominalizarea democraților în cursa pentru Casa Albă, fiind un competitor pentru Joe Biden. După câteva luni, Kamala Harris a renunțat la visul ei prezidențial, însă a primit ulteror șansa de a ajunge la Casa Albă făcând echipă cu fostul vicepreședinte Joe Biden.

În urmă cu un an, senatoarea din California se făcea remarcată în rândul candidaților Partidului Democrat și îl criticase deschis pe Joe Biden la o dezbatere, dar spre sfârșitul anului 2019 a anunțat că renunță la campanie, din lipsă de fonduri.


Preluat de la: Publika.md