Semnele care îţi arată că NU trebuie să mai mănânci pâine albă şi produse de patiserie

Pâinea albă, pastele, covrigii şi alte produse de patiserie îţi pot face rău fără să-ţi dai seama. Motivul? Toate aceste alimente conţin gluten, o proteină la care multe persoane au intoleranţă, însă nu sunt conştiente de acest lucru.

Află care sunt semnele care ar trebui să te pună pe gânduri!

1. Te confrunţi cu probleme digestive

Dacă te confrunţi adesea cu flatulenţă, senzaţie de balonare, constipaţie sau diaree, este posibil să ai intoleranţă la gluten. De obicei, aceste simptome specifice sindromului de colon iritabil se ameliorează pe măsură ce excluzi din dietă alimentele care conţin gluten.

2. Suferi de migrene

Migrenele nu sunt cauzate doar de problemele vezicii biliare, ele apar şi când este prezentă intoleranţa la gluten. Îţi poţi da seama de acest lucru dacă durerea de cap apare la o oră sau două după ce ai consumat făinoase sau alte produse ce conţin gluten, scrie clickpentrufemei.ro.

3. Eşti obosită

Oboseala cronică care apare simultan cu problemele gastrointestinale, în special diaree, poate anunţa o intoleranţă la gluten. Când organismul este incapabil să absoarbă glutenul, corpul transmite aceste semnale neplăcute.

4. Apar dureri articulare

Alimentele care conţin gluten duc la apariţia inflamaţiilor în corp. Din această cauză, pot apărea dureri articulare sau, dacă te confrunţi deja cu această problemă, o poţi resimţi mai intens. 


Preluat de la: Timpul.md