Semaforul de lângă Primăria municipală, DIN NOU FUNCŢIONAL. Explicaţia autorităţilor (FOTO)

Obiectul de semafoare de la intersecţia bulevardului Ştefan cel Mare cu Vlaicu Pârcălab, amplasat în preajma primăriei municipale, a fost pus din nou în funcţiune în această dimineaţă. Decizia a fost luată de reprezentanţii primăriei, în comun cu poliţia. 

Motivul pentru care semaforul a fost pus din nou în funcţiune este ca pietonii să aibă posibilitatea de a traversa strada într-un mod mai sigur, dat fiind faptul că zona este aglomerată, iar strada este traversată frecvent de un număr mare de oameni. Informaţia a fost comunicată pentru publika.md de către şeful interimar al Direcţiei Relaţii Publice şi Buget Civil din cadrul primăriei Chişinău, Vasile Chirilescu. 

Publika.md aminteşte că acel obiect de semafoare a mai fost pus în funcţiune, însă pentru o perioadă scurtă de timp. Potrivit autorităţilor, el a fost deconectat din motiv că pe bulevardul Ştefan cel Mare, în perimetrul străzilor Puşkin şi Vlaicu Pârcălab, se formau ambuteiaje. Chiar şi aşa, Vasile Chirilescu a menţionat că siguranţa pietonilor a fost prioritară în decizia de a reconecta semaforul. 

Actualmente, funcţionalitatea semaforului este monitorizată de poliţie pentru o perioadă nedeterminată de timp. 

 


Preluat de la: Publika.md