Selecţionerul Belgiei speră în revenirea lui Kevin de Bruyne înaintea EURO 2024. Ce problemă are starul lui Manchester City

„Kevin nu are nevoie de pregătiri lungi. Să-l avem în preajmă ne creşte, fără îndoială, calitatea”, a declarat antrenorul german de origine italiană, în vîrstă de 38 de ani, într-un interviu acordat agenţiei chineze de presă.

După o performanţă dezamăgitoare la Cupa Mondială 2022 din Qatar, naţionala Belgiei a trecut printr-un schimb de generaţii, iar Tedesco, fostul antrenor al echipelor Schalke 04 şi RB Leipzig, consideră că echipa gazdă Germania şi Anglia sînt favoritele apropiatului Campionat European.

Selecţionerul Belgiei a menţionat de asemenea Spania, Franţa şi Italia, echipe pe care ''toţi va trebui să le urmărim”.

În ceea ce priveşte echipa sa, Tedesco a vorbit despre „preluarea rolului de favorită a grupei”, atunci cînd va încrucişa săbiile cu România, Slovacia şi Ucraina.

„Vrem să ajungem în faza eliminatorie, acesta este primul nostru obiectiv”, a spus Tedesco, adăugînd că are încredere în calitatea echipei sale.

Belgia a avut o campanie de calificare aproape perfectă, înregistrînd şase victorii şi două remize, într-o grupă din care au făcut parte, de asemenea, Austria, Suedia, Azerbaidjan şi Estonia.

Domenico Tedesco a subliniat că echipa naţională a Belgiei este „un factor care uneşte ţara”, divizată în trei părţi lingvistice – franceză, olandeză şi germană – şi care „ar putea avea particularităţile lor în fotbalul de club”, însă „întreaga naţiune se adună în spatele echipei naţionale”, a explicat el.


Preluat de la: Noi.md