Șeful Serviciului de spionaj din Rusia s-a întâlnit la Minsk cu Alexandr Lukașenko. Subiectele discutate

Șeful Serviciului de spionaj al Federației Ruse, Serghei Narîșkin, s-a întâlnit astăzi la Minsk cu președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko. Întrevederea a avut loc la Palatul Independenței, iar cei doi oficiali au discutat despre colaborarea dintre serviciile speciale ale celor două ţări.

„Nu este un secret faptul că întâlnirea noastră va produce o explozie în mass-media și pe internet. Însă noi nu ascundem faptul că situația noastră nu e ușoară, în special cea care vizează statutul uniunii. Vă mulțumesc pentru informațiile furnizate cu regularitate serviciilor noastre speciale și mie inclusiv.”, a comunicat președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko.

Anterior, Serghei Narîșkin a declarat că Serviciul de informații externe al Rusiei urmărește îndeaproape evenimentele din Belarus și păstrează o legătură permanentă cu serviciile speciale de la Minsk.   

De mai bine de două luni, în Belarus au loc proteste masive legate de nemulțumirile oamenilor faţă de rezultatele alegerilor prezidenţiale câştigate de Lukașenko. Regimul acestuia, aflat la putere de 26 de ani este susținut de Moscova, însă condamnat de Uniunea Europeană, care a cerut ca în Belarus să fie organizate alegeri noi. Anterior, și autorităţile din SUA s-au declarat preocupate de situaţia din Belarus și au catalogat drept un abuz reținerea manifestanților. 


Preluat de la: Publika.md