Șefa Găgăuziei, Evghenia Guțul a sosit la Moscova. Atacuri dure la adresa președintelui Maia Sandu

Șeful Autonomiei Găgăuze a Republicii MoldovaEvghenia Guțul, a sosit la Moscova.

Întrebată cu cine intenționează să se întâlnească, Guţul a răspuns: “Nu pot să răspund încă ‘…’, dar vor fi mai multe întâlniri”. Luând cuvântul în cadrul ”congresului politicienilor moldoveni de opoziție de la Moscova”, şefa Autonomiei Găgăuze a Republicii Moldova, Evghenia Guțul, a declarat că este persecutată în patria sa și nu știe dacă i se va permite întoarcerea acasă, scrie stiripesurse.md

“Sub conducerea (președintelui moldovean) Maia Sandu, ni se deschid dosare penale, suntem arestați, nu știm dacă vom putea ajunge acasă, dacă ne vor lăsa să intrăm în patria noastră” – a spus aceasta.

Totodată, șefa Autonomiei Găgăuze a subliniat că are o singură cetățenie – a Republicii Moldova, în contrast cu elita conducătoare a republicii. Guţul și-a exprimat și hotărârea de a “apăra dreptul locuitorilor republicii la o viață decentă”.

În opinia lui Guţul, valorile pe care autoritățile UE le impun popoarelor țărilor membre ale comunității sunt străine de moldoveni și găgăuzi. Potrivit afirmaţiilor acesteia, autoritățile UE desfăşoară o politică îndreptată spre ștergerea diferențelor dintre popoarele țărilor membre, legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex și lupta împotriva diferențelor de gen.

“Eu, ca găgăuză, nu înțeleg acest lucru. Pentru noi, găgăuzii, moldovenii, acest lucru este străin” – a spus aceasta. Șefa Autonomiei Găgăuze, Evghenia Guțul, s-a exprimat, de asemenea, în favoarea păstrării memoriei eroilor Marelui Război Patriotic.


Preluat de la: Timpul.md