Șefa diplomației din Belgia, testată pozitiv la coronavirus

Şefa diplomaţiei belgiene Sophie Wilmes a fost testată pozitiv la coronavirus. Anunțul vine după ce și ministrul austriac de externe a anunțat sâmbătă că este infectat cu noul coronavirus.

Miniştrii de externe din Uniunea Europeană au avut la 12 octombrie o reuniune față în față, la Luxemburg.

„Rezultatului testului meu COVID este pozitiv. Probabil contaminarea s-a produs în interiorul cercului familiei mele, date fiind măsurile de precauţie din afara locuinţei mele”, a scris pe Twitter Sophie Wilmes, șefa diplomației belgiene. Vineri, ea anunţase că intră în autoizolare, având simptome suspecte de COVID-19, scrie Agerpres.

Sophie Wilmes ocupă de la 1 octombrie funcția de ministru de externe al Belgiei și de vicepremier în noul guvern condus de Alexander De Croo. Anterior, chiar Sophie Wilmes a fost premier, fiind prima femeie care a ocupat această funcție în Belgia. Acum, este prima femeie care conduce diplomația din Belgia.

Tot sâmbătă, o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe austriac a anunţat că ministrul de externe Alexander Schallenberg a fost testat pozitiv la COVID-19 şi că infectarea este posibil să fi avut loc la reuniunea din 12 octombrie cu omologii lui din UE, desfăşurată la Luxemburg. Schallenberg a participat miercuri şi la o reuniune a guvernului de la Viena, unde membrii acestuia au purtat măşti. Ca măsură de precauţie, toţi membrii guvernului urmau să fie testaţi sâmbătă.


Preluat de la: Publika.md