Sectoarele Centru şi Buiucani din Capitală deţin întâietatea după numărul accidentelor rutiere

Sectoarele Centru şi Buiucani din Capitală deţin întâietatea după numărul accidentelor rutiere produse în 2019. O hartă interactivă a celor mai periculoase străzi şi intersecţii din municipiul Chişinău a fost lansată de Primărie cu scopul de a reduce numărul nenorocirilor în trafic.

Harta interactivă arată că, în 2019, în sectorul Centru s-au produs cele mai multe accidente rutiere – 120 la număr. 75 au fost înregistrate în sectorul Buiucani. Cu trei mai puţine – în sectorul Botanica. Pe ultimele două locuri s-au clasat sectoarele Râşcani şi Ciocana, cu 51 şi, respectiv, 38 de accidente.

Harta care va servi drept platformă de informare pentru cetăţeni, dar şi pentru funcţionarii Primăriei Chişinău.

ILIE CEBAN, viceprimarul Capitalei: „În primul rând este pentru informarea cetăţenilor şi doi pentru o statistică ca ulterior să venim, să remediem aceste probleme din motivul cărora se produc accidentele. În prezent, se lucrează pentru primele şase luni ale anului 2020, ca să vedem în dinamică ce s-a schimbat şi eventual să ştim cum să remediem această problemă”.

Unul dintre cele mai grave accidente rutiere înregistrate anul trecut a avut loc în sectorul Buiucani al Capitalei. Atunci, o tânără beată criţă la volanul unui Porche a intrat cu viteză nebună într-o intersecţie, a trecut la culoarea roşie a semaforului şi s-a izbit de un troleibuz de pe linia 21. Şoferiţa nu era la prima abatere în trafic. Aceasta a fost sancţionată de 43 de ori şi chiar a făcut şase luni de puşcărie pentru diferite încălcari la volan.

În urma coliziunii, un bărbat în vârstă de 34 de ani, care se afla în autoturism, s-a stins pe loc. Iar şoferiţa a murit câteva zile mai târziu. De asemenea, opt pasageri din troleibuz au ajuns pe patul de spital. Un alt impact, care a şocat societatea a avut loc luna trecută în centrul Capitalei. Un taximetrist şi pasagerul său au decedat, după ce un autoturism a circulat cu viteză la semnalul roşu al semaforului. Vehiculul a spulberat maşina de taxi, care a fost proiectată într-o maşină parcată pe marginea drumului.

Presa a scris că şoferul care s-ar face vinovat de producerea accidentului participa la o cursă ilegală, iar miza era 50 de euro. Recent, un alt şofer beat criţă şi fără permis de conducere a pus pe jar poliţia. Şase echipaje au pornit în goană pe urmele individului, care conducea haotic şi încălca regulile rutiere. Acesta se afla la volanul unui autoturism în care se erau în total şapte oameni, mai mult decât locurile disponibile, printre care şi o femeie însărcinată.

„A cotit spre Alecu Russo, spre Râșcani, merge pe contrasens, refuză să oprească. Oprește-l, acum, aici. Ține-l!

După 15 minute de goană, fugarul a fost încătuşat, dar lăsat să plece ulterior acasă. A fost reţinut numai un pasager, care i-a dat o palmă peste faţă unui poliţist.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie