Secţia Consulară a Ambasadei României la Chişinău îşi va relua activitatea din 7 octombrie

Anunţ important pentru cei care nu au reuşit să depună jurământul pentru obţinerea cetăţeniei române din cauza pandemiei de COVID-19. Din 7 octombrie, Secţia Consulară a Ambasadei României la Chişinău îşi reia treptat activitatea. Anunţul a fost făcut printr-un comunicat de presă plasat pe site-ul instituţiei.

Toate persoanele vor fi invitate după un orar strict care este indicat pe site-ul ambasadei. În perioada 7-16 octombrie, vor depune jurământul cetăţenii programaţi încă din luna martie. Din 19 octombrie, se vor prezenta persoanele cu programări anulate în contextul pandemiei.

Activitatea Secției consulare se va desfășura în funcție de contextul epidemiologic şi poate fi redusă sau extinsă. Intrarea în sediul ambasadei va fi permisă strict în funcție de orarul stabilit pentru a evita aglomeraţia.

Cetăţenii sunt rugaţi să poarte mască şi să respecte distanţa socială de cel puţin un metru jumătate. Accesul celor care au simptome asociate infecţiei cu noul Coronavirus, febră şi tuse va fi interzis. Ambasada României le-a mai cerut solicitanţilor să nu vină cu minori. Prezența acestora nu este necesară la depunerea jurământului.


Preluat de la: Publika.md