Se vrea președinte. Tudor Deliu a prezentat la CEC semnăturile pentru a fi înregistrat în cursa electorală

Tudor Deliu, candidatul desemnat de PLDM la alegerile prezidenţiale, a prezentat astăzi la CEC semnăturile pentru a fi înregistrat în calitate de concurent la scrutinul prezidenţial din 1 noiembrie. Acesta a adunat peste 21 de mii de semnături şi este al patrulea pretendent care vine cu listele de subscripţie.

„Colectorii noştri au mers din poartă în poartă şi au discutat cu fiecare cetăţean. De aceea şi a durat mai mult timp, dar am făcut-o intenţionat, pentru că vrem ca fiecare semnătură să o transformăm în vot. Cred că în această situaţie de pandemie, se putea undeva de făcut nişte facilităţi.”, a declarat Tudor Deliu, pretendent la alegerile prezidenţiale din partea PLDM.

Până acum, la Comisia Electorală Centrală au depus listele cu semnături alţi trei pretendenţi. Este vorba despre Andrian Candu, candidatul desemnat de Partidul PRO MOLDOVA, Andrei Năstase, desemnat de Platforma DA, dar și Renato Usatîi, din partea formațiunii „Partidul Nostru”.

Ultimii doi au fost deja înregistrați oficial în cursa electorală pentru alegerile prezidenţiale. Campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, va începe nu mai devreme de 30 de zile înainte de ziua alegerilor, mai exact în data de 2 octombrie. În total, au fost înregistrate 13 grupuri de iniţiativă.

Toți cei care vor să se înscrie în cursa pentru fotoliul de preşedinte trebuie să colecteze cel puțin 15 mii de semnături, dar nu mai mult de 25 de mii.


Preluat de la: Publika.md