Scrisul de mînă a fost impus elevilor, prin lege. Unde a fost luată decizia

Începînd din acest an, elevii din școlile primare din California sînt obligați să învețe scrisul de mînă cursiv, după ce această abilitate a căzut în desuetudine în era calculatoarelor și a telefoanelor inteligente, potrivit Reuters.

Experții spun că învățarea scrisului cursiv îmbunătățește dezvoltarea cognitivă, înțelegerea lecturii și abilitățile motorii fine, printre alte beneficii. Unii educatori găsesc, de asemenea, valoare în a-i învăța pe copii să citească documente istorice și scrisori de familie din generațiile trecute.

La Școala Elementară Orangethorpe din Fullerton, la aproximativ 50 km sud-est de Los Angeles, profesoara Pamela Keller, de la clasa a patra pînă la clasa a șasea, a declarat că preda deja cursivitatea înainte ca legea să intre în vigoare la 1 ianuarie. Unii copii se plîng de dificultate, la care Keller are un răspuns pregătit.

„Le spunem: «Ei bine, te va face mai deștept, va crea niște conexiuni în creierul tău și te va ajuta să treci la nivelul următor». Și atunci ei devin entuziasmați, pentru că elevii vor să fie mai inteligenți. Ei vor să învețe”, a spus Keller.

În timp ce preda o lecție de cursivitate săptămîna aceasta, Keller le-a dat sfaturi ușoare elevilor săi, cum ar fi: „Relaxați-vă puțin – faceți-o foarte ușor… O gumă de șters este cel mai bun prieten al nostru…Această buclă este minunată. Iubesc acea buclă”. În timpul unei vizite recente la biblioteca școlii, Keller a spus că un elev s-a animat cînd a văzut o imagine a Constituției SUA, scrisă în 1787, remarcînd: „Este cursivă!”.

Mai mulți elevi ai lui Keller au recunoscut că materia a fost dificilă, dar le-a plăcut totuși. „Îmi place, pentru că mi se pare că este mai elegant să scrii și este distractiv să înveți litere noi”, a spus Sophie Guardia, o fetiță de 9 ani din clasa a patra. În clasa profesoarei Nancy Karcher, reacțiile elevilor de clasa a treia au variat de la „Este distractiv” și „Este frumos” la „Acum pot citi scrisul mamei mele” și „Este pentru secretele mele”.


Preluat de la: Noi.md