Școlile din țară vor primi dezinfectanți și măști medicinale din partea unei organizații caritabile germane

Totodată, coordonatorul Societății Filantropice germane a afirmat că „PRO HUMANITATE” intenționează să aloce suma de 100 mii de euro pentru renovarea blocurilor sanitare în căminele instituțiilor de învățământ profesional tehnic.

La rândul său, ministrul Igor Șarov a apreciat suportul acordat în primăvara acestui an de către societatea filantropică elevilor din familiile social-vulnerabile prin donația unui lot de produse de birotică (materiale școlare, caiete, caiete de desen, carnețele de notițe), în valoare de peste 360 de mii de lei.

În context, oficialul a vorbit despre necesitățile instituțiilor de învățământ determinate de pandemia virusului COVID-19 și anume: asigurarea cu soluții dezinfectante; măști de protecție; tehnică de calcul etc.

Ministrul Igor Șarov a subliniat că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va pune la dispoziția societății filantropice toate datele necesare astfel încât să fie asigurată transparența donațiilor.

Societatea Filantropică United Medical Forces „PRO HUMANITATE” a fost fondată în anul 1993, cu scopul de a acorda suport umanitar necesar, inclusiv în situații excepționale, persoanelor care în virtutea împrejurărilor s-au pomenit în dificultate.  

În Republica Moldova aceasta a susținut renovarea mai multor instituții de învățământ, instituții medicale și centre sociale. Au fost dotate cu mobilier școlar mai multe instituții de învățământ din localitățile rurale etc.


Preluat de la: Publika.md