Schimbări importante în NHL. Sezonul regulat al ligii profesioniste nord-americane de hochei pe gheață, oprit definitiv

Sezonul regulat al ligii profesioniste nord-americane de hochei pe gheață a fost sistat definitiv, iar cele 189 de meciuri rămase din acesta au fost anulate. Conducerea NHL a decis că, odată cu permisiunea autorităților, competiția va fi reluată cu partidele din faza play-off, una ce va lua startul în baza configurației clasamentelor de la momentul întreruperii sezonului regulat.

Play-off-ul va fi organizat într-un format inedit, cu 24 de echipe participante. Astfel, primele patru clasate din Conferința de Est sunt automat calificate pentru primul tur, dar vor juca între ele câte un meci pentru a determina care din ele vor fi ”capii de serie”. Aceeași regulă va fi aplicată și pentru primele patru clasate din Conferința de Vest.

Formațiile clasate pe locurile 5-12 în fiecare Conferință vor fi obligate să joace o rundă preliminară, până la trei victorii, pentru a determina celelalte 8 echipe calificate în primul tur al Cupei Stanley.

”Sperăm că este un pas înapoi, spre normalitate. Evident, suntem focusați pe sănătatea, siguranța și bunăstarea oamenilor, dar cred că am colaborat bine cu asociația jucătorilor din NHL pentru a stabili un format echitabil și integru al competiției, care ne va oferi un play-off extrem de competitiv, iar la final vom decerna cel mai tare trofeu din toate genurile de sport”, a afirmat comisarul NHL, Gary Bettman.

NHL planifică să reia meciurile la sfârșitul lunii iulie sau începutul lunii august. Partidele rundei preliminare și cele pentru determinarea capilor de serie se vor disputa fără spectatori, în două orașe, care vor fi stabilite mai târziu. Fiecare club va putea delega la meciuri cel mult 50 de persoane, inclusiv jucători și membri ai staff-ului tehnic.


Preluat de la: Publika.md