Schimbare importantă în opoziţia din Franţa. Marine Le Pen i-a cedat funcţia iubitului fiicei ei

Marine Le Pen, fostul candidat la prezidenţiale, a cedat şefia partidului Frontul Naţional, fondat de tatăl său uni tânăr de 27 de ani – Jordan Bardella. 

Eurodeputatul devine, astfel, primul şef al acestui partid care nu face parte din ”dinastia familială”. Totuşi, notează dpa, Bardella se află într-o relaţie cu fiica surorii Marinei Le Pen.

Bardella, care era deja de un an preşedintele interimar al formaţiunii, a obţinut 84,84% din voturile membrilor de partid, faţă de 15,16% înregistrate de principalul său contracandidat, Louis Aliot, primarul oraşului Perpignan şi fostul partener de viaţă al Marinei Le Pen.

Bardella, născut în suburbiile pariziene din departamentul Saint-Denis într-o familie de imigranţi de origine italiană, a fost desemnat de Le Pen cap de listă la alegerile europene din 2019, când el încă nu împlinise 24 de ani. RN a câştigat acest scrutin în Franţa şi Bardella a devenit al doilea cel mai tânăr eurodeputat, notează euronews.ro. 

Le Pen a preluat frâiele partidului de la tatăl său în 2011. De atunci, ea a reuşit cu succes să spele imaginea partidului, care a fost multă vreme pronunţat de extremă dreapta, şi l-a redenumit Reuniunea Naţională în 2018.


Preluat de la: Publika.md