SCENARIU HORROR! Bloomberg estimează că viața s-ar putea întoarce la normal peste 7 ani

 

Bloomberg consideră că dacă pandemia se va termina abia după ce se va vaccina 75% din populația lumii, atunci acest proces va dura aproximativ șapte an.

Conform sursei citate, oamenii de știință estimează că e nevoie de imunizarea a 70%-85% din populație ca lucrurile să devină la normal, iar până acum vaccinul a fost administrat la aproximativ 120 de milioane de persoane.

Israelul, țara cu cea mai mare rată de vaccinare din lume, se îndreaptă spre o acoperire de 75% în doar două luni. Statele Unite vor imuniza 75% din populație la finalul anului 2021, dacă mențin rata actuală de 1,3 milioane de doze administrate zilnic.

Bloomberg scrie că e nevoie de creșterea numărului de doze și de apariția mai multor vaccinuri pe piață, pentru ca estimarea anilor necesari pentru o revenire la normal să scadă.

Unele dintre cele mai mari centre de producere a vaccinurilor din lume, din India și Mexic, abia și-au deschis liniile de producție. Până acum, peste 8,5 miliarde de doze de vaccin au fost contractate de țări prin intermediul a peste 100 de acorduri.

Însă, doar o treime din țări și-au început campaniile de vaccinare.

Potrivit datelor centralizate de Bloomberg, România ar atinge ținta de 75% din populație imunizată peste 2,6 ani.

 


Preluat de la: Timpul.md