Scandalul construcţiei unei benzinării din Capitală continuă. Oamenii acuză municipalitatea de înţelegeri ascunse cu antreprenorul

Scandalul benzinăriei care se construieşte pe strada Nicolae Dimo din Capitală continuă. La şedinţa Consiliului Municipal a venit o locatară a unui bloc din preajmă, care acuză autorităţile municipale că ar fi ajuns la o înţelegere ascunsă cu antreprenorul.

„În prezent, Primăria a suspendat pentru o lună, după cum eu ştiu. Chiar azi mi-a venit informaţie că ei au micşorat terenul, au redus gardul. Ei au luat de două ori mai mare teritoriu decât trebuia şi acolo ei au dat…”

Pe de altă parte, autorităţile municipale neagă acuzaţiile. Consilierul primarului, Natalia Ixari, şi viceprimarul Ilie Ceban ne-au declarat la telefon că în dispoziţia semnată de edil nu există niciun termen limită.

În 2011, un agent economic a cumpărat terenul de la intersecţia străzilor Nicolae Dimo şi Studenţilor, pentru a construi un centru comercial. În 2013, însă, destinaţia construcţiei a fost schimbată şi emisă o autorizaţie pentru o benzinărie.

Ulterior, această decizie a fost suspendată. Agentul economic a atacat-o în instanţă şi a obţinut câştig de cauză. Dar epopeea era departe de a se încheia: în martie anul acesta, viceprimarul Victor Chironda a semnat o autorizaţie prin care a dispus începerea construirii benzinăriei, iar şantierul a fost îngrădit. Iar luna trecută, primarul Ion Ceban a emis altă dispoziţie de sistare a lucrărilor. Edilul a invocat solicitările locuitorilor din preajmă și încălcările comise de agentul economic.


Preluat de la: Publika.md