Scandal în orașul Codru: localnicii, revoltați

Incidentul s-a produs acum două seri, cînd o bună parte din strada asfaltată s-a prăbușit în această groapă. Surparea este de neoprit, iar oamenii care locuiesc în vecinătate stau înfricoșați și spun că dacă nu se vor lua măsuri de rigoare, vor fi mereu în pericol.

Localnicii se tem ca dacă nu azi, mîine se vor pomeni cu groapa în gospodărie.

La locul cu pricina, primarul localității a declarat că situația va fi redresată în timp util.

„Lucrările sînt autorizate. Am fost înștiințat de locatari. Ce ne rămîne de făcut este să investigăm toată această situație și vă asigur că măsurile o să fie luate imediat”, a precizat primarul orașului Codru, Stelian Manic.

Localnicii sînt de altă părere și au apelat la un avocat, care să dea o explicație a incidentului. Într-un schimb de opinii cu primarul, acesta a spus că de vină s-ar face dirigintele de șantier, care trebuia să le comunice șefilor săi despre eventuale pericole.

„Dirigintele de șantier și responsabilul tehnic erau în primul rînd datori să anunțe beneficiarul că sunt încălcări. Noi nu putem admite că sunt aceste încălcări, dar acolo s-au economisit mai mulți bani pentru acel beton sau acele țevi”, a explicat avocatul Dorel Rusu.

Iată ce spune arhitectul orașului Codru.

„Mi-a promis ca pînă luni totul o să fie făcut. El chiar și mîine poate să-l facă. Un alt aspect este că drumul este necalitativ. Asfaltul este pus pe cernoziom. De aceea mi se pare că va trebui să facă lucrările integral, inclusiv drumul”, a menționat Gheorghe Stegărescu, arhitect-şef al Primăriei orașului Codru.

Autoritățile locale dau asigurări că vor monitoriza procesul de reparație a drumului în modul corespunzător. Vom reveni la acest subiect.


Preluat de la: Noi.md