Scandal de proporţii în Slovenia. Ministrul Economiei, reţinut într-un dosar privind achizițiile de echipamente anti COVID-19

Scandal de proporţii în Slovenia din cauza unor presupuse nereguli legate de procurarea echipamentelor necesare în lupta cu pandemia de coronavirus. Ministrul Economiei a fost reţinut pentru audieri, iar cel de Interne a demisionat după efectuarea acestor achiziţii.

Noul Guvern de la Ljubljana a venit la putere în martie, iar agenţiile de presă din ţară au scris în tot acest timp că cei de la conducere au favorizat mai multe companii care nu oferă echipamente adecvate.

Executivul neagă însă acuzaţiile şi spune că investigaţiile jurnalistice au fost făcute cu scopul de a discredita şi a înlătura Guvernul de coaliţie de centru-dreapta.

În cadrul anchetei au fost desfăşurate o serie de percheziţii, inclusiv în locuinţele celor vizaţi. După audieri, ministrul Economiei a fost eliberat.

În ultimele două luni, mii de oameni din Ljubljana au ieşit zilnic în stradă şi au protestat faţă de scandalul echipamentelor de protecţie, dar şi faţă de atacurile Guvernului asupra presei.


Preluat de la: Publika.md