Sărbători cu încălcări. Peste 1800 de şoferi au fost documentaţi de poliţişti în ultimele patru zile

Aproximativ 1880 de șoferi au fost documentaţi de agenții de patrulare în perioada 31 decembrie – 4 ianuarie. Circa 900 de șoferi au depășit limita de viteză, 72 au fost prinşi în stare de ebrietate la volan, iar 250 de șoferi au încălcat regulile de înmatriculare sau de înregistrare de stat şi de revizie tehnică a vehiculelor.

Alții 184 de conducători auto au primit procese-verbale, deoarece nu au respectat indicatoarele de semnalizare rutieră și de acordare a priorității de trecere, iar pentru că nu aveau cuplată centura de siguranță au fost sancționați 38 de șoferi.

Totodată, inspectorii INSP au intervenit de urgență în 228 de solicitări parvenite de la cetățeni prin intermediul Serviciului național unic pentru apelurile de urgență 112.

Oamenii legii îndeamnă şoferii să nu urce la volan dacă au consumat alcool.

„Rețineți, alcoolemia poate crește timp de până la 3 ore după ce ați consumat ultima băutură. Și nu încercați să câștigați timp apăsând pe accelerator, orice manevră efectuată cu viteză se pate transforma într-un accident rutier”, se arată în comunicatul emis de INSP.


Preluat de la: Publika.md