Sărăcia afectează tot mai multe familii din Moldova. 28 de copii au beneficiat de sprijinul Asociaţiei "Copil, Comunitate, Familie"

Pandemia de COVID-19 şi sărăcia afectează tot mai multe familii din Moldova. Doar în primele trei săptămâni ale lunii octombrie, 28 de copii au beneficiat de sprijinul Asociaţiei „Copil, Comunitate, Familie”.

Cifra reprezintă o treime din numărul total de beneficiari din primele nouă luni ale anului. Mai exact, din ianuarie până în septembrie, 71 de minori au avut nevoie de ajutor din partea voluntarilor de la ONG. 

Datele se regăsesc într-un comunicat de presă în care mai este menţionat că situaţia a devenit îngrijorătoare, mai ales că autoritățile locale nu au resurse financiare suficiente pentru a sprijini familiile defavorizate. Una dintre cauzele sărăciei este pandemia, iar lipsa banilor duce la violenţă, abuz sau consum de alcool.

În aceste condiţii, organizaţia „Copil, Comunitate, Familie” a lansat campania „Cu grijă faţă de copii”, prin care îşi propune să ajute peste 700 de minori aflaţi în dificultate.

Conform datelor statistice, până la pandemie, fiecare al zecelea copil din ţară era afectat de sărăcie extremă, pentru că veniturile familiei lui sunt sub minimumul de existenţă. 


Preluat de la: Publika.md