Șapte ani pentru a construi un turn: motivul pentru care un francez a fost refuzat de a stabili un record mondial

Ar fi fost destul pentru a întrece recordul stabilit în 2009 de Toufic Daher, din Liban, care a folosit șase milioane de chibrituri pentru a crea o replică a Turnului Eiffel de 6,53 metri înălțime.

După ce a terminat construcția, pe 27 decembrie, Plaud a spus că a depus o cerere la Guiness World Records, care i-au refuzat-o fără măcar să examineze modelul.

Plaud a scris pe rețelele sociale că decizia a fost o „mare dezamăgire” și a explicat motivele pentru care recordul i-a fost invalidat. Arbitrii de recorduri i-au spus că structura trebuia construită din chibrituri care sînt disponibile publicului larg și care nu au capetele roșii inflamabile – acestea nu trebuie „tăiate, dezasamblate sau deformate” pînă în punctul în care chibriturile nu se mai pot distinge.

Plaud a declarat pentru postul francez TFI că a început construcția cu chibrituri cumpărate din comerț, dar că s-a săturat să le taie capetele roșii unul cîte unul, așa că a contactat principalul producător francez de chibrituri pentru a cere să i se livreze doar bețișoarele de lemn ale chibriturilor în cutii de 15 kilograme. Plaud susține că nu știa că acest lucru îl va descalifica de la obținerea recordului.

Cît despre cealaltă regulă, Plaud a scris pe Facebook: „Spune-mi că cele 706.900 de bețe lipite împreună unul cîte unul nu sînt chibrituri!!?? Și sînt prea tăiate ca să se poată distinge!!??”

Cu toate că nu a reușit să stabilească oficial recordul, Plaud și-a prezentat creația în fața a 4.000 de oameni într-o sală din Saujon în ianuarie. Plaud nu știe ce va face acum cu modelul. El spera că îl va putea prezenta la Jocurile Olimpice de la Paris de vara aceasta, dar organizatorii i-au spus că „nu există nicio încăpere destul de înaltă pentru a include” modelul.

Directorul serviciilor centrale de menținere a evidenței de la Guiness World Records, Mark McKinley, a spus că munca echipei sale este foarte strictă și amănunțită, dar că „se pare că am fost prea severi în privința acestei cereri”. „Îl vom contacta pe deținătorul recordului din nou și vom revizui regulile pentru recorduri similare ca să vedem ce este de făcut.”


Preluat de la: Noi.md