Sandu, către diplomaţi: Avem nevoie de o sincronizare maximă între politica externă şi cea internă pentru a îmbunătăţi situaţia din Moldova

„Avem nevoie de o sincronizare maximă între politica externă şi cea internă pentru a îmbunătăţi situaţia din Moldova”. Declaraţia a fost făcută de preşedintele ţării, Maia Sandu, în cadrul unei întrevederi online cu cei peste 250 de diplomaţi ai Republicii Moldova. 

„Prioritatea mea cheie ca preşedinte, dar şi mandatul oferit explicit de cetăţeni este să facem ordine în ţară. Ca să reuşim acest lucru, vom avea nevoie de o sincronizare maximă între politica externă şi cea internă. Sprijinul serviciului diplomatic va fi foarte important pentru a îmbunătăţi situaţia în ţară.”, a declarat Maia Sandu. 

Totodată, preşedintele susţine că este important ca politica externă să fie concepută nu doar ca o activitate de interacţiune cu alte state, ci ca un set de instrumente şi activităţi menite să îmbunătăţească situaţia în Moldova.

„Un obiectiv central în activităţile noastre în plan extern va fi să dezvoltăm o politică externă în interesul cetăţeanului. O altă prioritate cheie a politicii externe este să oferim un context maxim favorabil evoluţiilor interne. Reformele, lupta împotriva corupţiei, depăşirea pandemiei de coronavirus, precum şi a efectelor economice ale acestei pandemii”, a menţionat Sandu. 

 


Preluat de la: Publika.md