Sancțiuni dure, după scandalul de rasism de la meciul Udinese cu AC Milan

În data de 20 ianuarie, jocul dintre cele două echipe a fost suspendat pentru scurt timp, AC Milan părăsind terenul după ce a alertat arbitrul cu privire la insulte.

Cei patru fani au primit, de asemenea, interdicţie de a intra pe toate stadioanele italiene timp de cinci ani, a anunţat poliţia italiană.

Udinese a precizat că a extins această măsură, interdicţiile de acces pe Stadio Friuli devenind unele pe viaţă.

„Udinese poate confirma că a identificat alte patru persoane în legătură cu incidentul de discriminare la adresa jucătorului Mike Maignan de la AC Milan”, a anunţat miercuri clubul într-un comunicat. „Aceste persoane vor fi, de asemenea, interzise pe viaţă de pe Bluenergy Stadium [Stadio Friuli]. Aşa cum a fost cazul încă de la început, clubul şi-a continuat colaborarea cu poliţia, reafirmându-şi hotărârea absolută de a-i pedepsi pe vinovaţi, ca dovadă a angajamentului său concret împotriva oricărei forme de discriminare.”

Luni, Udinese a anunţat că un alt fan a primit interdicţie pe viaţă.

Miercuri, poliţia italiană a declarat că un bărbat din oraşul Udine, o femeie şi alţi doi bărbaţi din zona locală au fost identificaţi în urma analizării înregistrărilor video de pe stadion.

Aceştia au precizat că detaliile suspecţilor au fost transmise procurorilor.

Cinci ani este interdicţia maximă care poate fi dată de autorităţi celor care comit pentru prima dată abuzuri rasiste la meciurile de fotbal, dar cluburile individuale pot aplica interdicţii mai lungi pe terenurile proprii.


Preluat de la: Unimedia.info