Salvatorii avertizează cetățenii privind pericolul patinajului și pescuitului pe gheața subțire

Șeful Serviciului scafandri, Sergiu Pascaru, a declarat pentru Radio Moldova că pescarii, în mod special, nu țin cont de măsurile de prevenire.

„În majoritatea cazurilor în care am intervenit au fost cu privire la pescari, care nu țin cont de măsurile de prevenire și nu ascultă de recomandările noastre. Cînd pleacă la pescuit trebuie să aibă o vestă de salvare cu ei, e bine să aibă o funie care să o prindă de mal spre direcția lor, astfel, în cazul în care s-au prăbușit sub apă să iasă de sine stătător la mal. Dacă a căzut o persoană în apă și cineva vrea să o ajute dar nu este sigur în puterile sale, mai bine să nu încerce. Situația poate fi fatală și se pot îneca ambele persoane”, a declarat Sergiu Pascaru.

În context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență avertizează că schiatul, patinajul pe gheața bazinelor acvatice și pescuitul la copcă este interzis, dacă stratul nu depășește între 8 și 10 cm. Potrivit reprezentanților instituțiilor, iarna trecută patru persoane au ajuns sub gheață, toate fiind salvate.


Preluat de la: Noi.md