Sălile de concerte ar putea să se redeschidă. Ciocoi: Înţeleg foarte bine situaţia artiştilor

Sălile de concerte şi spectacole ar putea să se redeschidă cu condiţia respectării normelor epidemiologice. Despre aceasta a anunţat prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune.

”Urmează să revină la lucru şi sălile de concerte. Pentru că înţeleg foarte bine şi situaţia artiştilor. Da se vor redeschide şi sălile de concerte. Evident respectând toate normele securitate sanitară. Cinematografele mai aşteptăm un pic.”

Subiectul ar urma să fie examinat astăzi la şedinţa Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică, programată pentru ora 14:00. Amintim, că, joi, mai mulţi muzicieni au protestat în faţa Palatului Naţional, cerând să li se permită organizarea concertelor cu participarea publicului.

Din 11 ianuarie şi teatrele şi-au deschis uşile pentru spectatori, dar activează doar la o capacitate de 50%, pentru a respecta distanțarea socială. Totodată, au obligaţia de a asigura dezinfectarea, termometria vizitatorilor, purtarea măștilor, iar spectacolul nu poate dura mai mult de două ore.


Preluat de la: Publika.md