S-au dat drept poliţişti şi au obținut prin şantaj peste două milioane de lei. Suspecţii, condamnaţi la ani grei de puşcărie

Doi bărbați din Capitală au fost condamnați la câte 13 ani și 8 luni de închisoare, iar cel de-al treilea – la 14 ani și 4 luni de puşcărie pentru obținerea, prin șantaj, a peste două milioane de lei.

Potrivit procurorilor PCCOCS, infracţiunea a fost comisă în 2016. Cei trei inculpați, cu vârstele cuprinse între 39 și 49 de ani, au montat un GPS la automobilul cu care se deplasau victimele, trei oameni de afaceri din Tiraspol, care venise în Capitală pentru consultări medicale și cumpărături. La întoarcerea lor spre casă, inculpații, fiind mascați, i-au oprit în localitatea Chetrosu, Anenii-Noi, au blocat drumul şi le-a spus să iasă din maşină, sub pretextul că ar reprezenta forțele de ordine.

Deși au refuzat să se legitimeze, acuzaţii au percheziționat victimele, sub pretextul că ar deține droguri. Ulterior, i-au încătușat, le-au pus cagule pe cap și i-au urcat în propriul vehicul. Ulterior, unul din membrii grupului a urcat la volanul automobilului și l-a transportat într-un loc ascuns, într-o suburbie a Chișinăului.

Doi dintre bărbați au fost ținuți într-un beci, iar altul într-o încăpere tehnică, unde au fost amenințați cu pistoale, în scopul estorcării de bani, pe parcursul a mai bine de 24 ore. Între timp, infractorii le-au sechestrat actele, bunurile cumpărate în acea zi, precum și peste 13 500 de lei. În final, victimele au fost eliberate. Concomitent, de la victime au fost extorcaţi 100 000 de dolari, echivalentul a peste două milioane de lei. Fiind speriaţi, bărbaţii au pus banii într-un vas în regiunea oraşului Bender şi i-au transmis infractorilor de pe malul drept al râului Nistru.

Ulterior, pătimiți au anunțat poliţia. În urma investigaţiilor, aceştia au fost reţinuţi şi condamnaţi la închisoare.


Preluat de la: Publika.md