S-a stins din viață Victor Ghicavîi, fondatorul școlii de farmacologie: „Un profesor de onoare care s-a dedicat în totalitate medicinei”

„Cu profund regret, vă informăm că pe data de 4 iunie 2024 s-a stins din viață Victor Ghicavîi, doctor habilitat în științe medicale, fost șef al Catedrei de farmacologie și farmacologie clinică, membru corespondent al Academiei de Științe a Moldovei, personalitate notorie în comunitatea medicală, fondator al școlii științifice de farmacologie națională.

A fost un profesionist de valoare, un specialist exigent și competent, care s-a dedicat învățământului superior medical și farmaceutic peste 50 de ani, contribuind la formarea a zeci de generații de medici și farmaciști.

Cei care vor să-și ia rămas bun se pot apropia joi, 6 iunie, la Biserica Tuturor Sfinților din Cimitirul Central din Chișinău, începând cu ora 18:00. 

Vineri, 7 iunie, la ora 9:30, în lăcașul sfânt va fi oficiată slujba religioasă, iar cu începere de la ora 10:30 va fi organizat mitingul de doliu.

Regretatul profesor Victor Ghicavîi va fi înmormântat în Cimitirul Central strada Alexei Mateevici, 11. Lumină veșnică”,se arată în mesajul Universității de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”.


Preluat de la: Unimedia.info