S-a născut în cămaşă: Un pieton care a adormit pe marginea drumului a fost salvat de un şofer

Un şofer din Capitală i-a salvat viaţa unui pieton care a dormit pe marginea drumului. Vladimir Rusacov se întorcea de la Orheiul Vechi împreună cu câţiva prieteni. Iar în localitatea Măgdăceşti el a văzut un bărbat lungit la pământ şi a oprit să vadă ce s-a întâmplat.

Bărbatul era beat, iar şoferul a oprit o maşină de poliţie care l-a transportat acasă viu şi nevătămat. Poliţia intenţionează să-i deschidă pietonului o procedură contravenţională pentru aflarea în stare de ebrietate în locuri publice.

„Poliţiştii i-au explicat că din cauza unui asemenea comportament pot suferit oameni nevinovați, pot ajunge chiar după gratii. Dacă se întâmpla ca cineva să îl calce?”

Vladimir Rusacov susţine că nu e pentru prima dată când întâlneşte un asemenea caz. Anul trecut a văzut un bărbat în stare de ebrietate, care dormea în mijlocului drumului la Orhei, căruia, la fel, i-a salvat viaţa.

„Mă miră foarte mult că atunci când vezi pe cineva culcat la pământ, toți trec și se prefac că nu-l observă și abia după ce văd că cineva s-a oprit reacţionează şi ei.”

Potrivit INP, pietonul beat are 50 de ani şi este din satul Paşcani, raionul Criuleni. Pentru fapta lui, poliţia îi va sancţiona cu amendă între 300 şi 600 de lei sau între 40 şi 60 de ore de muncă neremunerată în folosul comunităţii.

Acum patru zile un tânăr de 27 de ani din satul Purcari, Ştefan Vodă, s-a stins din viaţă pe marginea drumului, după ce o maşină a Poliţiei de Frontieră a trecut peste el.

Angajaţii Poliţiei de Frontieră se aflau în misiune de serviciu.


Preluat de la: Publika.md