S-a descoperit un nou simptom pentru infectarea cu noul coronavirus

S-a descoperit un nou simptom pentru infectarea cu noul coronavirus. Chiar dacă iritațiile de piele au fost deja asociate cu boala COVID-19, acum medicii spanioli au descoperit că la unii pacienți infectați apar iritații în interioul gurii.

Din momentul în care a izbucnit pandemia de coronavirus, s-au descoperit mai multe simptome asociate bolii COVID-19. Acum, medicii spanioli au descoperit că unele persoane infectate cu noul coronavirus prezintă iritații în interiorul gurii, potrivit consumer.healthday.com.

 Aceste iritații poartă denumirea de științifică de enantem, iar un dermatolog, care nu a fost implicat în acest studiu, a declarat că nu este nicio surpriză că acest simptom a fost descoperit la oameni care sunt infectați cu SARS-CoV-2.

„Enantemul este o iritație a membranelor mucoase. Este foarte comun în cazul pacienților cu infecții virale, precum varicela. Este caracteristic multor infecții virale să afecteaze membranele mucoase”, a declarat Michele Green, medic în cadrul spitalului Lenox Hill din New York City.

Noul studiu spaniol a fost publicat pe 15 iulie în JAMA Dermatology. Cercetatorii, condusi de Dr. Juan Jimbolez-Cauhe, de la Spitalul Universitar Ramon y Cajal din Madrid, au examinat 21 de pacienti diagnosticati la inceputul lunii aprilie cu COVID-19 și care au prezentat iritații de piele.

Dintre acești pacienți, șase (29%) au avut iritații în interiorul gurii. Pacienții afectați au avut vârste cuprinse între 40 și 69 de ani, a afirmat echipa de cercetători, iar patru dintre cei șase au fost femei.

Iritațiile formate pe pereții interiori ai gurii au apărut, în medie, la 12 zile de la apariția altor simptome de Covid-19. La unii pacienți au apărut și la distanță de două sau 24 de zile.

În majoritatea cazurilor, enantemul nu părea să aibă legătură cu medicamentele pe care le luau pacienții, întărind și mai mult ideea că boala cauzată de noul coronavirus a provocat apariția petelor roșiatice.

Nu se știe încă cât de răspândit este acest simptom deoarece „din motive de siguranță, mulți pacienți suspectați sau confirmați cu COVID-19 nu au examinat cavitatea lor orală”, a menționat grupul Jimenez-Cauhe.

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA a adăugat pe lista sa de simptome ale coronavirusului nasul care curge sau e congestionat, greața și diareea. Lista precedentă întocmită de CDC cuprindea: tusea, febra sau frisoane, oboseala, durerile musculare, dificultăți de respirație, durere de cap, pierderea mirosului sau gustului și durerea în gât.

Depistarea infecției cu SARS-CoV-2 este cu atât mai dificilă cu cât acestea pot fi simptome și a altor boli.

În plus, lista se tot actualizează pentru că apar noi persoane depistate pozitiv care nu manifestă vreunul din simptomele deja identificate. Cu cât medicii află mai multe despre această boală, cu atât lista devine mai mare. Mai mult, unii oameni sunt infectați și pot transmite virusul și altora, dar nu manifestă niciun simptom. Tocmai de aceea, specialișii insistă cu testarea a cât mai multor persoane.

„Oamenii mai în vârstă și cei care au deja probleme medicale severe, precum cele legate de inimă sau plămâni ori diabet, prezintă risc mai mare de a dezvolta complicații în urma infectării”, a transmis CDC, potrivit Times Now News.


Preluat de la: Publika.md