Rusia şi Ucraina raportează atacuri aeriene în zonele de frontieră

Între timp, bombardamentele intense ale Rusiei asupra regiunii ucrainene de graniţă de nord-est Sumy au determinat Kievul să ordone evacuarea civililor.

Ministerul rus al Apărării a declarat, pen Telegram, că unităţile de apărare aeriană au interceptat o duzină de rachete şi rachete deasupra regiunii Belgorod pînă marţi la ora 22.00 (19.00 GMT). La scurt timp după aceea, acesta a declarat că a interceptat alte două rachete, inclusiv o rachetă Patriot de fabricaţie americană, deasupra regiunii vecine Kursk.

La începutul zilei de miercuri, guvernatorul regiunii Saratov, Roman Busargin, a declarat că două drone lansate de Ucraina au fost interceptate în apropierea oraşului Engels. Rusia are o bază militară de bombardiere strategice în apropiere de acest oraş.

Nu au fost raportate victime sau pagube majore în niciunul dintre atacurile lansate de Ucraina.

Guvernatorul din Belgorod, Viaceslav Gladkov, a declarat că 1.200 de copii din zonele cele mai expuse la risc vor fi transportaţi temporar pînă la sfîrşitul săptămînii în alte regiuni din Rusia. El a adăugat că aproximativ 9.000 de persoane au cerut să fie evacuate.

Între timp, preşedintele Ucrainei în discursul său video nocturn, a denunţat atacurile „constante” ale Rusiei asupra regiunii ucrainene de nord-est Sumîi.

„De la începutul lunii, aviaţia rusă a aruncat deja aproape 200 de bombe ghidate asupra comunităţilor din regiunea Sumîi”, a declarat el. „Sate, oraşe, infrastructură civilă”.


Preluat de la: Noi.md