Rusia şi Belarus încep astăzi exerciţiile militare

Rusia şi Belarus încep astăzi exerciţiile militare, denumite „Frăţia Slavonă 2020”. Serbia a refuzat să participe, motivând situaţia tensionată din Belarus, dar şi după ce Occidentul a făcut presiuni asupra autorităţilor de la Belgrad. Astfel, până în data de 25 septembrie, 800 de militari ruşi şi belaruşi se vor antrena pe poligonul Breţki.

Acolo vor fi aduse şi aproape 200 de unităţi tehnice. Ministerul rus al Apărării a transmis că pe parcursul celor 11 zile, militarii vor fi implicaţi în diferite exerciţii antiteroriste, că nu ar fi îndreptate către un anumit stat şi că după încheierea lor, trupele ruse vor reveni în ţară.

Precizarea a fost făcută în contextul în care anterior Alexandr Lukaşenko şi Vladimir Putin au convenit ca Moscova să trimite forţe militare în Belarus, dacă autorităţile vor pierde controlul asupra protestatarilor, care manifestează de mai bine de o lună de la alegerile prezidenţiale.

Lukaşenko şi Putin se întâlnesc astăzi, la Soci. Exercițiile militare sunt organizate din 2015. Anul trecut, aplicațiile au avut loc pe teritoriul Serbiei.


Preluat de la: Publika.md