Rusia anunță un nou schimb de prizonieri cu Kievul. Câte persoane vor fi eliberate

Denis Pușîlin, liderul separatist al Republicii Populare Donețk, teritoriu anexat de Federația Rusă, a declarat că sâmbătă, 29 octombrie, va avea loc un nou schimb de prizonieri între Rusia și Ucraina, informează publicația independentă Meduza. Kievul nu a confirmat încă informațiile, relatează libertatea.ro.

„Astăzi, are loc un alt schimb cu Kievul, după formula 50 pentru 50. Vor fi eliberați 50 de sodați ruși, printre care șapte persoane din Republica Populară Donețk și două din Republica Populară Luhansk”, a anunțat liderul separatist Denis Pușîlin.

Ultimul schimb important a avut loc pe 17 octombrie, când 108 femei ucrainene au fost eliberate din Federația Rusă, iar Kievul a returnat 110 persoane.

Pușîlin a declarat că între rușii eliberați sunt 80 de marinari civili și 30 de militari. Cel mai important schimb de prizonieri de la începutul războiului a fost consemnat pe 22 septembrie. Kievul i-a eliberat pe politicianul Viktor Medvedciuk și 55 de ruși pentru 215 militari ucraineni, inclusiv comdandați din Batalionul Azov.

În cadrul schimbului, mediat de Arabia Saudită, au fost eliberați și 10 străini care au luptat de partea Ucrainei și fuseseră capturați de ruși. Printre aceștia, doi britanici și un marocan, condamnați la moarte de un tribunal din Republica Populară Donețk.

 


Preluat de la: Publika.md