Rusia: Al doilea elicopter militar Mi-8 prăbuşit în doar o săptămână (VIDEO)

Un elicopter Mi-8 aparţinând armatei ruse s-a prăbuşit marţi, în timpul unui exerciţiu în Extremul Orient. Toate cele patru persoane aflate la bordului aparatului militar şi-au pierdut viaţa, relatează AFP, citat de adevarul.ro.

”La bord se aflau trei membri ai echipajului şi un mecanic. Toţi patru au murit”, a anunţat Romani Kopin, guvernatorul districtului autonom Ciukotka, situat în nord-estul Rusiei.

„Cauza catastrofei ar putea fi o defecţiune tehnică”, a adăugat oficialul regional.

Incidentul a avut loc marţi în jurul orei locale 14:00 (05.00 ora Moldovei) în cursul unui zbor de încercare pe un aeroport din Anadîr, cel mai mare oraş din Ciukotka.

Este vorba de al doilea caz de prăbuşire a unui elicopter Mi-8 în decurs de o săptămână în Rusia. Pe 19 mai, un aparat de zbor similar al armatei ruse a căzut în apropiere de Moscova. Ministerul rus al Apărării a confirmat accidentul şi moartea întregului echipaj, dar a refuzat să dea detalii despre victime.

Cauza menţionată în primă fază este tot o defecţiune tehnică.

Elicopterul polivalent rus de tip Mi-8 este folosit atât în scop militar, cât şi pentru transportul civil. Modelele cele mai mari pot transporta până la 32 de persoane.

Accidentele de elicopter sau de avioane de mici dimensiuni sunt deosebit de frecvente în Siberia şi Extremul Orient Rus, unde sunt un mijloc de transport curent în acoperirea distanţelor uriaşe în aceste regiuni puţin populate. În august 2018, 15 persoane care lucrau pentru o staţie petrolieră şi trei membri ai echipajului au murit în prăbuşirea unui elicopter de tip Mi-8 în nordul Siberiei, în urma unei coliziuni cu un alt elicopter.


Preluat de la: Publika.md