Rujeola face ravagii în România: Alte două decese, raportate în ultima săptămână

Conform raportului publicat de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul INSP, în perioada 1 ianuarie 2023 – 24 martie 2024, în România au fost notificate 9.695 de cazuri confirmate cu rujeolă, din care 11 decese (4 în judeţul Braşov, 4 în municipiul Bucureşti, 1 în judeţul Giurgiu, 1 în judeţul Mureş şi 1 în judeţul Argeş).

Cele mai recente decese au fost raportate la doi adulţi. Al zecelea deces este al unui bărbat de 26 de ani din judeţul Argeş, vaccinat antirujeolic (2 doze), având următoarele comorbidităţi: imunodepresie plurifactorială (corticoterapie îndelungată).

Al unsprezecelea deces este al unei femei de 59 de ani din Bucureşti, nevaccinată antirujeolic, având următoarele comorbidităţi: imunodepresie plurifactorială, mielom multiplu.

Cele 9.695 de cazuri confirmate cu rujeolă au fost raportate în 40 de judeţe şi în municipiul Bucureşti.

Pe 5 decembrie 2023, având în vedere creșterea îngrijorătoare a cazurilor de rujeolă, precum și numărul mare de spitalizări în secțiile de pediatrie și boli infecțioase al copiilor infectați, Ministerul Sănătății din România a declarat epidemie.

La scurt timp, un bebeluş de 7 luni, diagnosticat cu rujeolă, a murit în judeţul Braşov. A fost primul deces, după ce în România a fost declarată epidemie.


Preluat de la: Unimedia.info